czwartek, 18 sierpnia 2016

naleśniki orkiszowe ze szpinakiem lub jarmużem

Składniki:
  • mąka orkiszowa razowa i jasna
  • jajko
  • mleko kokosowe (przepis TUTAJ)
  • szpinak lub jarmuż
  • ząbek czosnku
  • pół cebulki
  • sól, pieprz

Usmażyć naleśniki z 1 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół mąka razowa i biała), jajka, mleka kokosowego, wody i szczypty soli.


6 dużych garści szpinaku przebrać z nadpsutych listków, oberwać łodyżki. Zesmażyć krótko na patelni z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebulki i posiekanego ząbka czosnku, soli i pieprzu.

Farsz z jarmużu przygotowujemy jak ze szpinaku - tylko jarmuż kroimy na kawałki i usuwamy grube łodyżki. Dłużej dusimy podlewając gorącą wodą.


Posmarować naleśniki farszem. Zawinąć w ruloniki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz