- mąka orkiszowa razowa i jasna
- jajko
- mleko kokosowe (przepis TUTAJ)
- szpinak lub jarmuż
- ząbek czosnku
- pół cebulki
- sól, pieprz
Usmażyć naleśniki z 1 szklanki mąki orkiszowej (pół na pół mąka razowa i biała), jajka, mleka kokosowego, wody i szczypty soli.
6 dużych garści szpinaku przebrać z nadpsutych listków, oberwać łodyżki. Zesmażyć krótko na patelni z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebulki i posiekanego ząbka czosnku, soli i pieprzu.
Farsz z jarmużu przygotowujemy jak ze szpinaku - tylko jarmuż kroimy na kawałki i usuwamy grube łodyżki. Dłużej dusimy podlewając gorącą wodą.
Posmarować naleśniki farszem. Zawinąć w ruloniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz