czwartek, 18 sierpnia 2016

omlet ze szpinakiem

Składniki:
  • świeży szpinak (lub mrożony poza sezonem)
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • jajka
  • jasna mąka orkiszowa
  • olej rzepakowy
  • koperek


3 duże garście świeżego szpinaku przebrać z nadpsutych listków, oberwać łodyżki. Zesmażyć krótko na patelni z dodatkiem 1 posiekanego ząbka czosnku, soli i pieprzu.


2 jajka całe zmiksować z odrobiną soli. Pod koniec miksowania dodać 1 łyżkę jasnej mąki orkiszowej. Wylać masę na patelnię posmarowaną olejem rzepakowym. Usmażyć na wolnym ogniu z obu stron. Nałożyć masę szpinakową, złożyć na pół, posypać koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz