Składniki:
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 8 jaj ugotowanych na twardo
- surowe jajko
- posiekana natka pietruszki
- pęczek posiekanego szczypiorku
- sól ziołowa
- sezam
- olej rzepakowy
Gotujemy kaszę jaglaną w ok. 2 szklankach wody. Ugotowane
jajka rozgniatamy widelcem, łączymy z jeszcze ciepłą kaszą i pozostałymi
składnikami. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w sezamie i smażymy na oleju.
Przygotowanie: gotujemy
kaszę jaglaną w ok. 2 szklankach wody. Ugotowane jajka kroimy na drobne
kawałki i siekamy szczypior oraz pietruszkę. Do miski wrzucamy
pokrojone jajka, szczypior, oraz pietruszkę i dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy jeszcze ciepłą, ugotowaną kaszę jaglaną oraz surowe
jajko. Obficie przyprawiamy solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym i
ponownie całość mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, a
następnie smażymy na patelni (na tłuszczu). Podajemy jako dodatek do
mięsa i sałatki lub z samą sałatką wedle uznania.
http://bonavita.pl/kasza-jaglana-sposob-gotowania-i-3-niezawodne-przepisy-na-sniadanie-obiad-i-kolacje
http://bonavita.pl/kasza-jaglana-sposob-gotowania-i-3-niezawodne-przepisy-na-sniadanie-obiad-i-kolacje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz