środa, 16 listopada 2016

"wiosenna" sałatka z komosą

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej komosy
  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • po garści posiekanej natki pietruszki, koperku i szczypiorku
  • garść uprażonych na patelni ziaren słonecznika i dyni
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z plastra cytryny

Paprykę opiec w piekarniku w 220°C na funkcji grill do zbrązowienia skórki. Zamknąć w foliowym woreczku na 10 min by łatwiej było zdjąć skórkę. Obrać i pokroić w paski. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Ogórka pokroić w półplasterki. Warzywa połączyć z pozostałymi składnikami. Schować na minimum godzinę do lodówki, by smaki się połączyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz