środa, 16 listopada 2016

komosa ryżowa z brokułami

Składniki:

  • 1/2 szkl komosy ryżowej
  • 1 szkl wrzątku
  • 1/2 brokuła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebulki ze szczypiorem
  • 150 g jogurtu naturalnego bez cukru
  • garść uprażonych płatków migdałowych
  • sól, pieprz
Komosę zalać wrzątkiem na kilka minut i przepłukać po bieżącą wodą na sitku, by pozbyć się goryczki. Ugotować w 1 szklance wody do wchłonięcia płynu i zostawić na wyłączonym palniku pod przykryciem jeszcze na 10 minut.
Brokuła ugotować na parze, dofać do niego jogurt, posiekany czosnek i pokrojoną drobno cebulkę ze szczypiorem. Doptawić solą i pieprzem. Wyłożyć sos na ugotowaną komosę i posypać płatkami migdałowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz