środa, 16 listopada 2016

sałatka z komosą ryżową i awokado

Składniki:

  • 1/2 szklanki ugotowanej komosy 
  • miks sałat
  • 1 awokado
  • 1/2 małej cebuli
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 mały ogórek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek ( lub pół na pół z olejem lnianym)
  • sok z plastra cytryny
Cebulę, ogorka i pomidory pokroić w kostkę. Połączyć z komosą. Doprawić, dodać sok z cytryny i oliwę. Całość wymieszać. Na talerzu wyłożyć salatę, na nią awokado pokrojone na półplasterki oraz przygotowaną mieszankę. Najlepiej smakuje z tostami z pieczywa razowego na zakwasie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz