środa, 16 listopada 2016

sos z indyka z warzywami do ryżu

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 mała cebula
  • 1 marchewka
  • 1/2 brokuła ( lub taka ilość mrożonego)
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki zielonego groszku
  • 1 mała cukinia
  • sól, pieprz
  • suszone zioła włoskie
  • posiekany koperek
Mięso pokroić na kawałki, krótko zesmażyć do zamknięcia porów. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w słupki marchew, podzielonego na różyczki brokuła, pokrojoną na kawałki fasolkę, pokrojoną na półplasterki cukinię i groszek. Chwilę podsmażyć, podlać wodą, by przykryła mięso i udusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem,ziołami i posypać koperkiem. Podawać z brązowym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz