- 1/2 kg piersi z indyka
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 1 mała cebula
- 1 marchewka
- 1/2 brokuła ( lub taka ilość mrożonego)
- 2 garście fasolki szparagowej
- 1/2 szklanki zielonego groszku
- 1 mała cukinia
- sól, pieprz
- suszone zioła włoskie
- posiekany koperek
Mięso pokroić na kawałki, krótko zesmażyć do zamknięcia porów. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną w słupki marchew, podzielonego na różyczki brokuła, pokrojoną na kawałki fasolkę, pokrojoną na półplasterki cukinię i groszek. Chwilę podsmażyć, podlać wodą, by przykryła mięso i udusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą, pieprzem,ziołami i posypać koperkiem. Podawać z brązowym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz