czwartek, 6 października 2016

sałatka z awokado i grejpfrutem

Składniki:

  • duża garść sałaty lodowej lub karbowanej
  • 1/2 awokado
  • 1/2 różowego grejpfruta
  • 1/2 ogórka zielonego ze skórką
  • 5 pomidorków koktajlowych (lub 1/2 dużego)
sos:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 plasterka cytryny
  • 1 łyżeczka ksylitolu
Na talerzu ułożyć porwaną na kawałki sałatę. Na niej ułożyć pokrojonego w półplasterki ogórka i awokado, cząstki grejpfruta ( bez błonek), pokrojone na pół pomidorki. Całość polać wymieszanym w słoiczku sosem. Podawać z grzankami z chleba żytniego na zakwasie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz