- garść świeżego szpinaku bez łodyżek
- mleko roślinne
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 1 szkla mąki orkiszowej jasnej
- sól
Farsz:
- puszka tuńczyka
- 1 dojrzałe awokado
- sól, pieprz
- sok z plasterka cytryny
- 2 jajka na twardo
Zblendować dokładnie szpinak z kilkoma łyżkami mleka. Dodać mąkę, jajko, olej, sól i mleko do odpowiedniej konsystencji. Zmiksować. Odłożyć ciasto na kilkanaście minut. Usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz blendując razem wszystkie składniki. Posmarować naleśniki farszem. Zawinąć w ruloniki i odstawić do lodówki na min. pół godziny. Przed podaniem pokroić w ukośne kawałki.
Koreczki można też z robić z naleśników jasnych. Wtedy na rozsmarowany farsz nakładamy po całości całe liście szpinaku bez łodyżek i zawijamy.
Do koreczków można dekoracyjnie wetknąć wykałaczki z nadzianymi plastrami ogórka i pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz