wtorek, 23 sierpnia 2016

jednogarnkowa potrawka z mielonym indykiem, kalafiorem i szpinakiem

Składniki:

  • 200 g mielonej piersi z indyka
  • 100 g brązowego ryżu
  • 0,5 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 0,5 pietruszki
  • kawałek zielonego pora
  • 200 g mrożonego kalafiora
  • duża garść świeżego szpinaku
  • olej rzepakowy
  • mieszanka przypraw curry, sól, pieprz

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek zeszklić na oleju. Dodać mięso i podsmażyc krótko. Dodać pokrojone w półplasterki marchew, pietruszkę i pora. Dodać suchy ryż, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Dodać kalafior i przyprawić curry, solą i pieprzem. Dalej dusić. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać szpinak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz